Το καλάθι σας είναι άδειο.
 x 

Your shopping cart is empty!

Σύνολο 0,00 €
elbgendeitmkru
ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

AKMH

Συμβουλές για την σωστή αντιμετώπιση της ακμής

 

Έχουμε συνηθίσει ότι το πρόβλημα της ακμής ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους. Δεν είναι όμως αποκλειστικότητα αυτής της ομάδας. Η ακμή μπορεί να παρουσιάζει υποτροπές και έξαρση και μετά τα 30 η τα 40 έτη. Οι λόγοι ποικίλουν . 

 

Ποιοι είναι όμως εκείνοι οι παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την εμφάνιση ακμής αλλά είναι άρρηκτα συνδεμένοι με την θεραπεία της?

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ : Η αρχή όλων είναι ο σωστός καθαρισμός! Επιλέγουμε πάντα εξειδικευμένα προϊόντα καθαρισμού που ρυθμίζουν την λιπαρότητα και καθαρίζουν σε βάθος, κάνοντας ένα απαλό peeling χωρίς να τρίβουμε το δέρμα, ώστε να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς. Εάν προτιμάτε την πιο φυσική λύση - το λεβαντονερο και ένα σαπούνι με αλόη θα είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σας. Ποιά προϊόντα να επιλέξεις: ΟΧΙ στις λιπαρές κρέμες και προϊόντα μακιγιάζ. Προτιμήστε ενυδατικές κρέμες σε μορφή τζελ με ελαφριά σύνθεση.

 

ΣΤΡΕΣ : Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει άμεσος συσχετισμός του άγχος με την εμφάνιση της ακμής. Έχει αποδειχθεί ότι το στρες οδηγεί σε υπερπαραγωγή σμήγματος. Δεν είναι τυχαίο που σε περιόδους έντονου άγχος μπορεί να παρατηρηθεί έξαρση ακμής. Γι'αυτό προσπάθησε να αποβαλεις το άγχος από την καθημερινότητά σου με τεχνικές χαλάρωσης. Η γιόγκα, ο διαλογισμός και ένα χαλαρωτικό ροφήματα βοτάνων θα σε βοηθήσουν να προς το σκοπό αυτό.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Η διατροφη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. ΟΧΙ στις λιπαρές τροφές, τηγανητά,γλυκά και το fastfood.  Δυστυχώς αυτή είναι πραγματικότητα. Τα κατεργασμένο τρόφιμα και η ζάχαρη είναι φλεγμονωδες τροφές και οδηγούν στην υπερπαραγωγή του σμηγματος. Αντίθετα, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία διατηρούν την υγεία της επιδερμίδας και βοηθούν στην  εξισορρόπηση της λιπαρότητας. Ιδιαίτερα ευεργετικό για την αντιμετώπιση της ακμής είναι ο ψευδάργυρος και τα Ωμέγα 3 λιπαρά. 

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΑΚΙΓΙΑΖ : Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε σχολαστικά τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε για την τοποθέτηση των προίοντων περιποίησης και μαγιγιάζ στο πρόσωπό μας , όπως πινέλα , σφουγγάρια κτλ.

 

ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ : Είναι πολύ σημαντικό να αποβάλλουμε κάποιες κακιές συνήθειες όσον αφορά το πρόσωπό μας, όπως:

  • Δεν πειραζουμε ή σπάμε τα σπιράκια 
  • Δεν ακουμπάμε συχνά το πρόσωπο μας γιατί τα χέρια μας δεν είναι πάντα καθαρά. 

 Επίσης θα πρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα καθαρές πετσέτες, μαξιλαροθηκες και γενικά αντικαθιστούμε συχνά όλα τα υφάσματα με τα οποία το πρόσωπο έρχεται σε επαφή.

 

Να θυμάστε πάντα: Ο σωστός καθαρισμός και χρήση εξειδικευμένων προϊόντων σε μεγάλο βαθμό προλαμβάνουν ή ανακουφίζουν την έξαρση της ακμής, ωστόσο, αν το πρόβλημα επιμένει ο δερματολόγος είναι ο μόνος αρμόδιος να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.